SIIA adviseert opsplitsing Microsoft

De Software & Information Industry Association (Siia) pleit voor het opbreken van Microsoft indien die de lopende antitrustzaak verliest. Dit advies gaf de computerindustriegroep eind vorige maand stilletjes aan het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De raad van de Siia hield op 22 februari een stemming om 'een compilatie te maken van oplossingen betreffende de antitrust-situatie'. Die adviezen stuurde het door naar Justitie, zo bevestigt woordvoerder David Phelps van de organisatie. Als de overheid wint is één van de opties een 'structurele oplossing', verklaart Phelps. Hij weigert echter commentaar op de andere opties.
"De Siia wilde Justitie een perspectief geven vanuit de industrie indien de rechtbank zich uitspreekt in het voordeel van de overheid", aldus Phelps. De raad stemde echter voor geheimhouding van het veertig pagina's tellende rapport.
Microsoft reageert licht geprikkeld. "Het is voorbarig en in wezen een publiciteitsstunt om nu al maatregelen te bespreken. Dit is waarschijnlijk bedoeld om de aandacht af te leiden van de zaken waar het om draait", verklaart Microsoft-woordvoerder Jim Cullinan. "Uiteindelijk zullen wij toch winnen. Dus dit is alleen een hoopvolle gedachte van onze concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable