Ex-Hayes-topman begint opnieuw

Ron Howard, de voormalige president van de nagenoeg overleden modemfabrikant Hayes, heeft een nieuw bedrijf opgezet. Deze onderneming, Vabacom, verkoopt apparatuur om op afstand beveiligd toegang te verkrijgen tot bedrijfsnetwerken.

Howard heeft die producten verkregen uit de inboedel van het bankroete Hayes. Vabacom verkoopt dus eigenlijk de hele reeksremote access-apparaten van Hayes, waaronder vooral de Century 9000- en 2000-producten. Steve Fischer, ex-vice-president strategische bedrijfsontwikkeling bij Hayes, komt ook aan boord bij het nieuwe bedrijf. Hij functioneert als voorzitter van de tienkoppige directieraad, voor het merendeel bevolkt met ex-Hayes-werknemers.
Begin dit jaar koesterde Howard nog de hoop dat Hayes te behoeden zou zijn voor een totaal faillissement. De topman wou nieuwe investeerders aantrekken en alleen een minimale bezetting van 45 man behouden op de Amerikaanse hoofdvestiging. De grootste leenbank van Hayes, Nations Credit, was met dit plan akkoord gegaan. Terwijl Howard op zoek was naar investeerders of een koper, heeft de bank dat bod echter herzien en besloten alle bezittingen te verkopen aan de hoogste bieders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.