Pioneer-Standard realiseert 30 procent groei

Pioneer-Standard Electronics realiseerde in het vierde kwartaal van zijn boekjaar, dat afliep op 31 maart, zowel een omzet- als een winstgroei van ongeveer 30 procent. De verkoopstijging deed zich volgens het Amerikaanse bedrijf voor in zowel de computerproducten als de halfgeleiders.

Daarmee gaat het bedrijf in tegen de trend zoals die zich in de VS aftekent, bijvoorbeeld bij Avnet en Arrow Electronics.
De omzet van Pioneer-Standard bedroeg 559 miljoen dollar, vergeleken met 434 miljoen dollar een jaar geleden. Pro forma, inclusief de inkomsten van Dickens Data Systems dat Pioneer-Standard vorig jaar aankocht, steeg de omzet met 7 procent. De winst kwam uit op 9,5 miljoen dollar; een jaar eerder was dat 7,3 miljoen.
Volgens James Bayman, bestuursvoorzitter van Pioneer-Standard, heeft zijn bedrijf de gunstige gang van zaken te danken aan een blijvende gerichtheid op kostenreductie en uitbreiding van het marktaandeel. De operationele uitgaven afgezet tegen de omzet daalden van 14,1 naar 11,4 procent. Over het hele boekjaar reikte Pioneer-Standard tot een omzet van 2,3 miljard dollar (plus 34 procent). Gecorrigeerd voor de acquisitie van Dickens steeg de omzet met 10 procent. De jaarwinst kwam uit op 30,8 miljoen dollar (plus 1 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.