Microsoft klungelt opnieuw

Microsoft sloeg gisteren in de antitrustzaak opnieuw een modderfiguur met een videodemonstratie. Tijdens de getuigenis van vice-president Cameron Myhrvold wilde de software-fabrikant met een video aantonen dat klanten met Windows 98 sneller toegang hebben tot Internet dan met Windows 3.1.

De inschrijving duurde met Windows 98 ongeveer vijf minuten, het oudere besturingssysteem had meer dan een kwartier nodig.
Aanklager David Boies wees er vervolgens fijntjes op dat de Windows 98 computer met een sneller modem werkte dan die met Windows 3.1. Op deze manier had het nieuwere systeem een voordeel. Microsoft moest het verschil toegeven. Daardoor scoorde het ministerie van Justitie, dat de onbetrouwbaarheid van de aangeklaagde onderneming probeert aan te tonen, opnieuw een punt. Woordvoerder Mark Murray van Microsoft zei buiten de rechtszaal dat het verschil in modem hoogstens een tijdsvoordeel van 22 seconden kan opleveren. "Dit stelt niets voor." Het leed was echter al geleden.
Vorige week klungelde Microsoft nog erger met een videoband. De onderneming wilde de voordelen aantonen van de integratie van een browser in het besturingssysteem. Aanklager Boies toonde zoveel onregelmatigheden aan in de video, dat de rechter de demonstratie niet als bewijs wilde meenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable