AMD verslaat Intel

De K6-processoren van Advanced Micro Devices (AMD) zijn de Pentium-chips van Intel voorbijgestreefd op de Amerikaanse PC-markt. Dit is de eerste keer dat AMD zijn grote concurrent achter zich laat.

Volgens het January Retail Hardware Report van onderzoeksbureau PC Data was de K6-serie aanwezig in 43,9 procent van alle desktopcomputers die in de eerste maand van dit jaar zijn verkocht. De diverse chip-reeksen van Intel komen in totaal op 40,3 procent.
Deze stijging dankt AMD vooral aan de groei van het marktsegment voor PC's onder de duizend dollar. Die machines maken nu 65 procent van de PC-markt uit, terwijl dat tot op heden rond de 60 procent schommelde. AMD bedient de helft van dat populaire marktsegment.
Bovendien duikt AMD nu ook op in de markt voor de wat hoger geprijsde computers, tussen de duizend en vijftienhonderd dollar. AMD-processoren waren in november vorig jaar nog goed voor 33 procent van dat marktdeel. De leverancier wist dat aandeel te vergroten tot 39 procent in januari.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.