HP splitst zich op

Hewlett-Packard (HP) splitst zich op in twee aparte ondernemingen. Het bedrijf maakte dit gisteren bekend. De afdeling voor test-, medische- en meetproducten krijgt een nieuwe naam.

Deze divisie neemt veertien miljard gulden omzet voor zijn rekening. De totale omzet van HP bedroeg in 1998 ruim negentig miljard gulden. De computergroep, die ook de printers omvat, gaat verder als Hewlett-Packard. Deze afscheiding moet halverwege volgend jaar afgerond zijn. Het bedrijf verwacht dat daarbij geen ontslagen zullen vallen. De aandeelhouders krijgen aandelen in beide ondernemingen.
De aankondiging is het gevolg van de teleurstellende resultaten van het bedrijf, dat niet aan de verwachtingen van analisten kon voldoen. HP denkt na deze reorganisatie beter in staat te zijn om te concurreren met computerfabrikanten die met goedkopere organisatiestructuren werken, zoals Dell, Sun en Lexmark. Bovendien kunnen de afzonderlijke organisaties beter inspelen op nieuwe markten. Het aandeel van HP steeg flink na de bekendmaking.
Directeur Lewis Platt kondigde tevens zijn vertrek aan. Hij zal de reorganisatie nog leiden, maar gaat daarna op zoek naar een opvolger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable