"Microsoft zou nooit saboteren"

Een Microsoft-directeur gaf gisteren voor de rechtbank toe dat het software-bedrijf heeft geprobeerd Apple uit de markt van multimedia-software te stoten. Erik Engstrom ontkende echter dat dit gepaard ging met dreigementen en sabotage.

Hij reageerde hiermee op de beschuldigingen die Avadis Tevanian van Apple enkele maanden geleden uitte tijdens zijn getuigenis. "Onze onderneming zou zoiets nooit doen", aldus Engstrom.
Later op de dag verscheen Joachim Kempin voor de rechtbank. Hij is bij Microsoft verantwoordelijk voor de contracten met PC-fabrikanten. Kempin gebruikte een videoband die moest aantonen dat computermakers hun bureaublad, dat gebruikers zien als ze de computer aanzetten, kunnen aanpassen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en negentien staten zeggen dat Microsoft niet toestaat dat fabrikanten het bureaublad aanpassen.
De video liet echter zien dat sommige bedrijven bijvoorbeeld de Netscape Navigator een plaats hadden gegeven op het scherm. Aanklager David Boies plaatste vraagtekens bij de band. "Het laat zien dat de industrie verandert vanwege deze rechtszaak", zei hij. De jurist liet hiermee doorschemeren dat het geen toeval is dat Microsoft de PC-fabrikanten deze vrijheid gaf vlak voordat de rechtszaak startte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.