'Microsoft wijzigde Java niet'

Microsoft heeft nooit geprobeerd de programmeertaal Java te wijzigen. Dit verklaarde Robert Muglia in zijn schriftelijke getuigenis, die voorafgaat aan de verhoren in de rechtszaal.

Deze vice-president van Microsoft ontkent alle beschuldigingen dat zijn bedrijf de Java-technologie wilde ondermijnen door deze op te delen en aan het eigen besturingssysteem Windows te verbinden. Java, ontwikkeld door Sun, biedt de mogelijkheid om onafhankelijk van het besturingssysteem te functioneren. Dit is een bedreiging voor de dominante positie van Windows.
Muglia, die ook betrokken was bij de rechtszaak tussen Microsoft en Sun, is de laatste getuige in de juridische strijd van de software-fabrikant tegen de Amerikaanse overheid. Na zijn getuigenis volgt een reces van enkele weken, waarna beide partijen extra getuigen kunnen oproepen.
Gisteren voelde de advocaten van het ministerie van Justitie de getuige Joachim Kempin aan de tand. Ze kregen bijval van rechter Thomas Jackson. De vice-president van Microsoft kreeg documenten voorgeschoteld waaruit blijkt dat Microsoft Gateway onder druk heeft gezet om voor de Internet Explorer te kiezen. Kempin legde uit dat de documenten de mening van Gateway weergeven en dat hij de beschuldigingen niet onderschrijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable