OSG-standaard moet alles koppelen

Dertien IT- en telecom-ondernemingen willen gezamenlijk een standaard introduceren waarmee huishoudens en kleine bedrijven te koppelen zijn aan Internet. Met de standaard moeten niet alleen computers, maar ook apparaten als televisies, geluidsinstallaties en zelfs koelkasten en beveiligingsapparatuur, via Internet te bedienen zijn.

Eén van de initiatiefnemers is Philips. Onder de dertien bevinden zich verder hardware- en software-producenten als IBM, Oracle, Network Computer, Sun Microsystems en Sybase. Andere deelnemers zijn Alcatel, Cable & Wireless, Ericsson, Lucent, Motorola, Nortel en Enron.
Gezamenlijk denken deze bedrijven een eind te maken aan de enorme diversiteit aan standaarden (Jini, Bluetooth, Cal, Havi, Homepna, Vesa en andere) die in huishoudens momenteel aanwezig is. De te introduceren standaard, gebaseerd op Java, krijgt voorlopig de naam Open Service Gateway (OSG) mee. Deze zou nieuwe diensten als elektronische handel, beveiliging, energiebeheer en medische eerste hulpdiensten mogelijk maken. Rond de zomer zou een eerste concept van OSG, dat de vele huidige standaards wil koppelen, gepresenteerd kunnen worden.
Oracle-spinoff Network Computer is verder met telecommunicatiebedrijf US West bezig aan de ontwikkeling van een dienst onder de naam AT-TV. Daarmee beogen de twee telefoon, televisie en Internet te integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable