Brio koopt Sqribe Technologies

Brio Technologie, leverancier van 'business intelligence'-software, gaat Sqribe Technologies inlijven. Hiertoe heeft Brio een overeenkomst getekend. Met de overname is een bedrag gemoeid van 270 miljoen dollar in aandelen.

Beide bedrijven werken al achttien maanden samen. Brio was daardoor in de gelegenheid een beeld te vormen van Sqribe, een leverancier van rapportagehulpmiddelen. Volgens Yorgen Edhol, president en ceo van Brio, is sprake van opvallend weinig overlap tussen de beide bedrijven. Brio is vooral gericht op de analytische kant van 'business intelligence' en rapporteert vanuit datamarts. Sqribe haalt zijn meeste inkomsten uit zijn Reportmart-hulpmiddel. De producten van de bedrijven werken al goed samen.
Aandeelhouders van Brio krijgen 55 procent van de aandelen van het nieuwe bedrijf. De andere 45 procent komt in handen van Sqribe-aandeelhouders. Vorig jaar boekte Brio 40,5 miljoen dollar aan opbrengsten uit verkoop, terwijl Sqribe voor 39,2 miljoen verkocht. De twee grootste aandeelhouders van Sqribe zijn akkoord met de overname. Brio geeft dertien miljoen nieuwe aandelen uit voor Sqribe voor 20,75 dollar per aandeel.
Brio verwacht de overname eind juni rond te hebben. Het taxeert kosten voor herstructurering tussen de drie- en vier miljoen dollar. Edhol behoudt zijn positie. Ofir Kedar, de ceo van Sqribe wordt bestuursvoorzitter van Brio. Het nieuwe bedrijf krijgt ongeveer vijfhonderd man in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.