CSC sluit boekjaar af met recordomzet

Dienstverlener Computer Sciences Corporation (CSC) sloot het vierde kwartaal van zijn boekjaar af met een winst van 117 miljoen dollar. Dat is 24 procent meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar, als bijzondere lasten over dat kwartaal worden uitgesloten.

Een forse internationale omzetgroei is volgens het Amerikaanse bedrijf de belangrijkste reden voor de sterke resultaatverbetering.
De omzet van CSC kwam tussen begin januari en begin april uit op 2,13 miljard dollar, een recordhoogte voor het bedrijf. In 1998 kwam de omzet in het vierde kwartaal uit op 1,87 miljard dollar. Bovendien was dat kwartaal een week langer. Naar verluidt verwierf het bedrijf de afgelopen maanden voor 1,6 miljard dollar nieuwe opdrachten. De omzet van CSC in Europa steeg met bijna 20 procent tot 610 miljoen dollar, met name dankzij sterke prestaties van de vestigingen in Groot-Brittannië en Duitsland.
De omzet over het volledige boekjaar 1999, dat het bedrijf in april afsloot, bedraagt 7,7 miljard dollar, tegenover 6,7 miljard voor 1998. 1,8 Miljard dollar daarvan komt van de Amerikaans overheid. De winst in het boekjaar 1999 steeg met 31 procent tot ruim 341 miljoen dollar.
De vraag naar de diensten van CSC was volgens topman Van Honeycutt vooral groot in de sectoren Advisering en Systeemintegratie, en dan vooral bij wereldwijd opererende bedrijven en bij ondernemingen die gebruik maken van elektronische handel. Ook van het uitbesteden van complete computernetwerken profiteerde CSC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.