ASMI duikt diep in de rode cijfers

ASM International is de afgelopen maanden fors in de verliezen terechtgekomen. De producent van machines voor de chipindustrie is echter optimistisch over de financiële gang van zaken in het bedrijf in de komende maanden.

Het sloot sinds begin dit jaar voor 203 miljoen gulden nieuwe orders af, bijna tweederde meer dan in de laatste maanden van 1998.
Asmi moest in het kwartaal een verlies nemen van 25,8 miljoen gulden. De slecht gevulde orderportefeuille was volgens het bedrijf de grote boosdoener: de omzet kwam uit op 116 miljoen, een daling van bijna eenderde. Ook reorganisatiekosten van bijna 8,5 miljoen gulden drukten de onderneming zwaar in de min.
Dankzij de nieuwe opdrachten verwacht de directie van het Bilthovense bedrijf 1999 echter af te sluiten met winst. Deze zal ook hoger zijn dan het resultaat over 1998, aldus de Asmi-directie. Over het afgelopen jaar moest de producent genoegen nemen met een bescheiden winst van 1,2 miljoen gulden. De omzet over 1998 bedroeg 635 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.