Computable aanwezig op CeBIT 2008

Ook dit jaar doet Computable uitvoerig verslag van de CeBIT, 's werelds grootste ict-vakbeurs in het Duitse Hannover. De beurs vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart.

CeBIT 2008, de grootste ict-vakbeurs ter wereld, opent dinsdag 4 maart zijn deuren in het Noord-Duitse Hannover. Computable doet dagelijks uitgebreid verslag vanaf de beursvloer. De verwachting is dat de beurs gedurende zes dagen ongeveer driehonderdduizend bezoekers trekt. Er staan meer dan twaalfhonderd forums en subcongressen op het program.

In de 24 beurshallen presenteren een kleine 5800 bedrijven uit 77 landen zich. In 2007 waren dat er nog 6153. Volgens de organisatie staan er ongeveer tachtig Nederlandse exposanten (pdf). De vakbeurs kampt al enkele jaren met teruglopende bezoekersaantallen. Vorig jaar werden slechts 280.000 bezoekers geteld terwijl de beurs een dag langer duurde dan nu.

Groene IT

Om het evenement nieuw leven in te blazen, kozen de organisatoren voor drie aansprekende hoofdthema's: businessprocessen, communicatie en digitale toepassingen en systemen. De organisatie beweert dat hierdoor 'een duidelijke structuur, een scherp profiel en duidelijk meer inhoud' komt. Er zal geen consumentenelektronica meer te zien zijn op de beurs. Het allesoverstijgende 'megathema' is groene it.

Dinsdag verricht de Duitse bondskanselier Angela Merkel de openingsceremonie. Andere gasten zijn Microsoft-topman Steve Ballmer en de Franse president Nicolas Sarkozy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-02T18:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.