HP richt 'open source'-divisie op

Hewlett-Packard volgt niet alleen de voetsporen van IBM in het leveren en ondersteunen van Linux, maar zal ook meewerken aan het 'open source'-aspect van dat platform. Hiervoor richt de computerfabrikant een speciale divisie op: Open Source Solutions Operations.

Daarnaast onthult HP op de Linuxworld-conferentie, die volgende week in San Jose plaatsvindt, dat het Linux wil ondersteunen op zijn zware servers met PA-risc-processoren. Begin deze maand was het al bekend dat het bedrijf het 'open source'-besturingssysteem wil ondersteunen op en leveren voor zijn Netserver-computers, die Intel-processoren bevatten.
De ontwikkeling van een Linux-versie voor PA-risc doet HP echter niet op eigen houtje. Het heeft de hulp aangetrokken van The Puffin Group. Deze organisatie bestaat uit een aantal professionele Linux-ontwikkelaars die een consultancy- en dienstverleningsbedrijf hebben opgezet voor het freeware-platform. HP levert Puffin hardware, technische ondersteuning en andere benodigdheden, maar geen contanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable