Dell duikt onder duizend dollar

PC-fabrikant Dell wil computers onder de grens van duizend dollar gaan verkopen. Het bedrijf geeft toe dat het de laatste tijd de voorkeur gaf aan marge in plaats van verkoopaantallen.

President Michael Dell zegt dat zijn firma zich al enige tijd in de richting van laaggeprijsde PC's begeeft. "Tot op heden hebben we dat marktsegment genegeerd vanwege de lage marges die daar verdiend worden. Maar we komen wel steeds meer tegemoet aan de vraag naar goedkopere computers. Zo hebben we nu al machines van 1200 dollar."
Een woordvoerder van Dell verklaart dat de PC-fabrikant de markt voor goedkope systemen nu nader bekijkt, omdat hij meent zijn traditionele marges te kunnen behouden door gebruik van Internet.
Daarnaast begint de computerleverancier voorzichtig aan de Unix-markt met SCO's Unixware, Linux en een afgeslankte versie van Solaris voor het Raw Iron-project van databankleverancier Oracle.
Computers onder de duizend dollar vormen inmiddels 13,2 procent van de PC-markt en waren in het afgelopen kwartaal verantwoordelijk voor 100 procent van de PC-verkoopgroei. Analisten verwachten zelfs dat het aantal verkochte systemen dit jaar wereldwijd stijgt met 13 procent, terwijl de omzet slechts 3 procent groeit naar 174 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.