Pentium III-beveiliging ligt open

De omstreden beveiliging van Intels aanstaande Pentium III-processor is gekraakt. Het is mogelijk het elektronische serienummer ongemerkt op te vragen èn aan en uit te schakelen zonder de computer opnieuw op te starten. Dit ontdekte het Duitse vakblad C'T Magazine.

Programmeur Andreas Stiller van C'T gebruikte officiële technische informatie van Intel en wist na een dag een programma te maken dat het identificatienummer naar willekeur kan aan- en uitzetten. Fabrikant Intel onderzoekt deze kwestie nu. "Onze mensen praten nu met hun, maar we zijn op dit moment nog niet zeker wat er precies aan de hand is", aldus de officiële verklaring.
Intel heeft al wel de bescherming van de beveiliging zelf versterkt door een instelmogelijkheid in het Bios (basic input/output system) van PC's toe te voegen. Critici wijzen er echter op dat deze maatregel ook niet afdoende is, aangezien het mogelijk is Bios-chips te wijzigen middels een 'flash'-update.
Ondertussen heeft computerfabrikant IBM zich al uitgesproken ten gunste van het digitale serienummer in de Pentium III. IBM zegt dat het de beveiliging hardwarematig zal verbergen in zijn Pentium III-systemen middels de Bios-mogelijkheid van Intel. "Dit geeft consumenten meer beveiliging door de controle over de identificatiecode in de hardware op te nemen", aldus het computerbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable