Sun zet broncode Java 2 online

Sun Microsystems heeft de broncode van zijn Java 2-platform op het web geplaatst. Ontwikkelaars kunnen deze software gratis downloaden. Het vrijgeven van de broncode is de eerste fase in Suns 'Community Source Licensing'-initiatief.

Deze strategie omvat ondermeer het deels weggeven van de Java-code. Ontwikkelaars mogen de software namelijk gratis gebruiken en aanpassen voor het ontwikkelen van commerciële software. Vervolgens hoeven zij die aanpassingen niet terug te geven aan Sun en mogen ze die vrijelijk delen met andere ontwikkelaars.
Leverancier Sun vraagt echter vergoedingen wanneer bedrijven afgeleide Java-producten verkopen of de gewijzigde Java-code gebruiken. Verder moeten dienstverleners die Java gebruiken voor het leveren van ondersteuning en consultancy ook betalen voor het gebruik van de platformonafhankelijke software.
Sun lanceerde zijn 'Community Source Licensing'-model in december om meer innovatie voor Java te scheppen en tegelijkertijd de compatibiliteit te waarborgen. "Wij menen dat dit het geschiktste model is, door voordeel te halen uit het beste van het 'open source'-model terwijl we de kracht van Java bewaren: platformonafhankelijke compatibiliteit", verklaart Javasoftware-president Alan Baratz van Sun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.