Kryotech koelt K6-3 naar nieuwe hoogtes

Processorkoelingsspecialist Kryotech kondigt een PC aan met de nieuwe K6-3 400 processor die draait op een kloksnelheid van 500 MHz. Deze verhoging van de rekensnelheid is bereikt dankzij het koelen van de processor tot 40 graden onder het nulpunt.

Leverancier Kryotech stelt dat zijn 'Cool K6-3' hierdoor beter presteert dan Intels aanstaande chip, de Pentium III. Het prestatieverschil tussen beide gloednieuwe chips zou maximaal 30 procent bedragen volgens diverse benchmark-testen. De K6-3 gebruikt standaard de 3D Now-grafische instructieset van AMD, die een tegenhanger vormt voor de Katmai New Instructions (KNI) van Intels Pentium III.
Intel gebruikt tot op heden externe luchtkoeling voor het tegengaan van de hitte-ontwikkeling bij zijn processoren. De fabrikant gebruikte echter wel superkoelingstechnologie bij de demonstratie van een prototype Pentium III die op een kloksnelheid van 1 GHz draaide. Het is niet bekend of hiervoor het koelsysteem van Kryotech is aangewend.
Ondertussen is AMD begonnen aan de levering van enkele 450 MHz-exemplaren van zijn K6-3 aan PC-fabrikanten. De chipproducent werkt echter nog niet aan een ongekoelde 500 MHz-processor. Intel stelt al kloksnelheden van 600 MHz in het vooruitzicht voor de tweede helft van dit jaar. Rond die tijd stapt de processorreus namelijk over op een 0,18 micron-productieproces, wat kleinere, energiezuinige processoren oplevert. Dankzij die laatstgenoemde eigenschap genereren deze chips minder hitte wat weer hogere snelheden mogelijk maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.