Privacy-aanklacht bedreigt Intel

Het Amerikaanse Center for Democracy and Technology (CDT) dient een formele aanklacht in tegen Intel bij de Federal Trade Commission (FTC). Deze klacht betreft het digitale serienummer in de aanstaande Pentium III-processor. Het CDT ziet dat als een bedreiging voor de privacy.

Intel-woordvoerder Tom Waldrop verstrekte geen commentaar op de voorgenomen aanklacht. Ondertussen staan PC-fabrikanten wereldwijd al klaar om systemen met de nieuwe chip vrijdag te lanceren. Intel heeft zijn Pentium III uitgerust met een elektronisch identificatiesignaal dat volgens de leverancier zelf de beveiliging vergroot voor elektronische handelstoepassingen.
Privacy-groepen, waaronder de CDT, bekritiseren het 'Big Brother'-aspect van deze technologie en menen dat websites, softwareleveranciers en andere bedrijven langs deze weg de privacy van consumenten op grote schaal kunnen schenden. Het is opmerkelijk dat het CDT nu een formele klacht indient bij de FTC. De nonprofit groep probeerde tot op heden nagenoeg altijd consensus te bereiken tussen overheid en bedrijfsleven over omstreden technologiekwesties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable