Sprint koopt Transworld en Videotron VS

De Amerikaanse telecomaanbieder Sprint neemt twee kabelbedrijven over. Voor 180 miljoen dollar koopt het de Amerikaanse kabelactiviteiten van Videotron Group. Transworld Telecommunications uit Californië kost Sprint dertig miljoen dollar.

Videotron is het op twee na grootste kabelbedrijf van Canada, Sprint staat even hoog genoteerd op de Amerikaanse ranglijst van aanbieders van lange-afstandstelefonie. Videotron heeft jarenlang geprobeerd zich een positie te verwerven in het buurland, maar deze pogingen waren geen succes, aldus Guy Beaudry, bestuursvoorzitter van de verkochte bedrijfsonderdelen. Videotron verkoopt nu twee dochterbedrijven, Wireless Holdings en Videotron Bay Area, met in totaal vijftienduizend kabelaansluitingen en vierhonderd Internet-abonnees.
Sprint brengt na de acquisities breedbanddiensten in 6,4 miljoen Amerikaanse huishoudens. Het bedrijf is tevens van plan People's Choice TV in Connecticut over te nemen, waardoor het aantal abonnees nog eens met 7,8 miljoen zou stijgen. Het bedrijf ontwikkelt een zogenaamd ION (Integrated Online Network), waarin verschillende breedbandactiviteiten worden samengevoegd. Kabeldiensten is één daarvan.
Marktanalisten noemen Sprint als aantrekkelijke partner voor Telecom Italia en Deutsche Telekom na hun fusie.Wall Street Journal meldde gisteren dat de twee Europese telefoonbedrijven op zoek zouden zijn naar een derde - Amerikaanse - partner. Deutsche Telekom bezit al 10 procent van de aandelen in Sprint en is uit op een groter belang. Ook Global One, waarin beide bedrijven samenwerken, zou hiervan kunnen profiteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.