Dell ziet groei in PC-servers

In twee jaar tijd is Dell nummer vier geworden in de PC-servermarkt. In de Verenigde Staten staat het bedrijf al op de tweede plaats. Jack Steeg, vice president Global Alliances, stelt dat Dell vooral marktaandeel verovert op Compaq. Compaq, Hewlett-Packard, IBM en Dell gezamenlijk hebben ruim twee derde van de PC-servermarkt in handen.

Om klanten over te halen Dell-systemen te kopen, richt het bedrijf 'Application Solution Centers' in. Daar kunnen gebruikers applicatiesfinetunen op de Dell apparatuur. Het computerbedrijf levert zijn producten grotendeels via Internet. De dagelijkse omzet bedraagt ruim tien miljoen dollar per dag. Een kwart van de omzet van de PC-servers loopt nu ook via het Web. Steeg verwacht dat het millennium-probleem de omzet negatief zal beïnvloeden. "In de markt merken we een afwachtende houding, omdat bij veel bedrijven onzekerheid heerst."
Over de kansen van Linux wil Steeg zich niet concreet uitlaten. Onlangs verklaarde server-directeur Geoff Healy dat Linux alleen aantrekkelijk is omdat de gebruiker geen licentie hoeft te betalen. Het probleem is bovendien dat Dell niet het risico wil lopen van totale aansprakelijkheid. Dat kan ontstaan bijdrivers van randapparatuur die het bedrijf niet levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable