ICANN eist zekerheid van Web-naamgevers

Bedrijven die in de VS als 'burgerlijke stand' van Internet willen fungeren, moeten ten minste hun kredietwaardigheid aantonen.

Dat eist Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) in de voorbereidingen op het openen van de markt voor Internet-naamregistratie, niet te verwarren met het aanbieden van toegang tot Internet. Momenteel is de uitgifte van Internet-namen in handen van slechts één organisatie, Network Solutions (NSI).
De minimum eisen zijn: een banktegoed van honderdduizend dollar, een aansprakelijkheidsverzekering voor vijfhonderdduizend dollar en een betrouwbare computer-infrastructuur.
NSI bezit sinds 1993 het monopolie op de uitgifte van .com adressen, waarvoor het bedrijf zeventig dollar voor twee jaar rekent. Vorig jaar registreerde NSI 1,9 miljoen nieuwe domeinnamen. De Icann wil aanvankelijk met vijf nieuwe concurrenten een test van twee maanden doen, waarna de registratiemarkt helemaal vrij moet worden. Volgens voorzitter Esther Dyson wil de Icann via een loting deze eerste vijf bedrijven kiezen. Na bezwaren van de Europese Unie is dat echter niet zeker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.