Samsung claimt compleet systeem-op-chip

Samsung Semiconductor beweert de eerste geïntegreerde systeemchip te hebben ontwikkeld die én processor-, én geheugen- én modem-functionaliteit bevat. Dit alles heeft de fabrikant weten te plaatsen op één enkele Asic (application specific integrated circuit).

De halfgeleiderproducent heeft de ARM9-processorreeks, waar het een licentie op heeft, gecombineerd met zijn eigen Memory Merged Logic- (MML) en mixed-signal-technologieën. Samsung zegt dat het dit systeem-op-een-chip zal gebruiken om terrein te veroveren in de markt voor mobiele communicatie-apparatuur. Het bedrijf zal zijn technologie ondermeer leveren aan fabrikanten van 'smartphones', decodeerkastjes en Personal Digital Assistants (PDA's).
"Het integreren van rekenkracht, opslagvermogen en signaalverwerking op één chip biedt veel voordelen", stelt Farzad Zarrinfar, directeur voor Asic-marketing bij Samsung. Dit vermindert namelijk de stroomconsumptie en verhoogt de bandbreedte tussen de verschillende systeemcomponenten dramatisch. "Wij kunnen een data-doorvoersnelheid bereiken van meer dan 17 gigabyte per seconde. Hierdoor wordt bijvoorbeeld websurfen veel soepeler en sneller", aldus Zarrinfar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable