Adobe lanceert eerste Golive-product

Adobe lanceert versie 4 van het web-ontwerphulpmiddel Cyberstudio dat het begin dit jaar in handen kreeg met de overname van softwarebedrijf Golive Systems. Het programma is hernoemd tot Adobe Golive 4 en komt volgende maand uit voor Macintosh-computers. Een Windows-versie komt in het tweede kwartaal uit.

Golive is bedoeld voor de professionele kant van de web-ontwerpmarkt en biedt ook mogelijkheden voor het beheer van de elementen waaruit een website bestaat. Dit in tegenstelling tot Adobe's eigen webproduct Pagemill, dat meer op de middenmoot van de web-ontwerpmarkt mikt.
Het nieuwe Golive is te gebruiken voor bestaande en nog op te zetten websites. De applicatie ondersteunt naast Html-bestanden, beeldmateriaal, plug-ins en Adobe's eigen PDF-bestanden ook Microsofts 'active server pages' (asp). De onderliggende databank is overgegaan van een gesloten eigen technologie naar het standaard XML-formaat (extended mark-up language). Daarnaast heeft Adobe de gebruikersinterface aangepast, zodat die meer lijkt op bekende opmaakapplicaties. "Ontwerpers hoeven dus niet helemaal opnieuw te leren omgaan met dit pakket", aldus de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable