Motorola verzelfstandigt analoge chips

Motorola maakt vaart met de verzelfstandiging van de productie van analoge chips. Deze activiteiten, ondergebracht in Semiconductor Components Group (SCG), gaan een apart bedrijfsonderdeel vormen, zo is binnen Motorola bekendgemaakt.

Op dit moment is SCG nog stevig verankerd in de Semiconductor Products Sector (SPS). Op termijn overweegt de Amerikaanse producent een verkoop van de te verzelfstandigen activiteiten, zo weten ingewijden te vertellen.
Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat SCG wordt verzelfstandigd. Dit zou nodig zijn om de andere onderdelen van SPS in staat te stellen meer technische ondersteuning aan de markt te bieden. SCG gaat zich vooral richten op kostenbeheersing en hoge volumes. De marges in de sector waarin SCG actief is, liggen aanzienlijk lager dan in de markten voor bijvoorbeeld microprocessoren en microcontrollers. Een Amerikaans onderzoeksbureau becijferde het aandeel van SCG in de totale omzet van de SPS-divisie - 1,9 miljard dollar in het vierde kwartaal van 1998 - op 20 tot 25 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.