Buhrmann in de min met informatiesystemen

De divisie Information Systems van Buhrmann heeft het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers afgesloten. Het verlies bedroeg twee miljoen euro. Een jaar geleden leed het bedrijfsonderdeel een verlies van drie miljoen euro.

De omzet van Information Systems steeg van 252 miljoen naar 256 miljoen euro. Volgens Buhrmann was de vraag in januari en februari zwak. In maart herstelde de markt zich. Vanwege de daling van de gemiddelde prijs per verkocht systeem stond het bedrijfsresultaat onder druk. De lichte verbetering ten opzichte van vorig jaar schrijft het bedrijf toe aan het toegenomen aandeel van de dienstverlening in de totale omzet en de verkoop van Infoproducts in Groot-Brittannië. Dit bedrijfsonderdeel beïnvloedde de cijfers over 1998 nog negatief. Buhrmann rekent op een verbetering van de resultaten van de divisie in de rest van het jaar.
Buhrmann in zijn geheel boekte in de eerste drie maanden van het jaar een resultaat van 38 miljoen euro, tegen 28 miljoen een jaar geleden. De omzet daalde van 1,63 miljard naar 1,36 miljard euro. In de cijfers over dit jaar is de verzelfstandigde verpakkingsgroep niet langer opgenomen. Gecorrigeerd steeg de omzet; de huidige bedrijfsonderdelen boekten vorig jaar een omzet van 1,3 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.