EDS verkoopt productdivisie aan Econocom

EDS Benelux besteedt zijn productgerelateerde diensten uit aan computerdistributeur Econocom. Dertig EDS'ers stappen over naar de Nederlandse vestiging van Econocom in Houten.

In België en Luxemburg worden geen mensen overgenomen, omdat daar geen aparte groepproduct services bestaat. EDS blijft deze diensten overigens wel aanbieden, maar schakelt voortaan Econocom in voor de uitvoering ervan. Tot de klanten behoren de Nederlandse Spoorwegen, Xerox, Delta Lloyd, KSG en het Belgische ministerie van Financiën. Financiële details over het driejarige contract zijn niet bekendgemaakt.
Volgens Hans van den Broeck van EDS bestond er te weinig kritische massa om de groepProduct Services verder te ontwikkelen en beschouwde EDS de dienstverlening niet meer als een kernactiviteit. "Wij zijn op zoek gegaan naar een partner en kwamen terecht bij Econocom." De Nederlandse vestiging van deze internationaal opererende computerdistributeur kan met de groep van EDS nu ook een volledig Econocom-dienstenpakket aanbieden. "Twee jaar geleden besloten wij ons in België succesvolle drietraps-model van productenlevering, productendienstverlening en leasing naar andere landen te exporteren, zoals Frankrijk en Spanje. In Nederland is dat nu ook gelukt", zegt Econocom-topman Jean-Louis Bouchard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.