Hitachi schrapt bi-polair voor CMOS

Mainframeleverancier Hitachi zegt dat Cmos-technologie (complementary metal-oxyde semiconductor) bi-polaire chiptechnologie voor mainframes voorbijstreeft. Het bedrijf heeft nu aangekondigd dat het die twee architecturen in de loop van de komende vijf jaar zal samenvoegen.

Hiermee komt een eind aan de huidige vorm van de serie Skyline-mainframes, waar Hitachi veel omzet aan te danken heeft. De fabrikant erkent dat het onwaarschijnlijk is dat het een gecombineerde instructieset gaat produceren voor zowel Cmos als bi-polair. "We zullen echter de basistechnologieën in zoverre fuseren dat er tenminste een algemene interface vanuit de processoren is naar de rest van het systeem", aldus Hitachi. "De voordelen van Cmos wegen zwaarder dan de pluspunten van een hybride chip."
De fabrikant krijgt in ieder geval ruimschoots gelegenheid voor het fuseren van de twee processorarchitecturen. IBM heeft namelijk besloten vanaf eind dit jaar zijn technologie voor Cmos-chipsets niet meer te fabriceren voor de leveranciers van plug-compatibele mainframes, waaronder Hitachi.
IBM gebruikt die technologie in zijn G-serie S/39-mainframes. Hitachi neemt de ontwikkeling van zijn Cmos-architectuur nu in eigen handen. Het is vooralsnog onbekend hoeveel generaties Skyline-mainframes nog geproduceerd worden voor het nu aangekondigde samengaan van Cmos en bi-polair.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.