Skyline II belooft 3000 MIPS te halen

Mainframefabrikant Hitachi beweert dat zijn aanstaande Skyline II-mainframes een prestatieniveau van meer dan 3000 Mips (miljoen instructies per seconde) zullen halen. Deze bi-polaire machines dragen de codenaam Trinium en komen in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

De sprong naar 3000 Mips dankt Hitachi aan de toepassing van een nieuwe versie van de hybride ECL/Cmos-chipset, ACE/2 genaamd. Deze chipset is uitgerust met koperen verbindingen op de processor. De leverancier zegt dat ACE/2 een prestatieniveau haalt dat bijna twee keer zo hoog is als dat van zijn huidige producten. Analisten schatten dat dit neerkomt op 280 Mips per processor. De Skyline I-systemen halen 152 Mips per cpu.
De huidige G5-mainframes van concurrent IBM halen een top van 1065 Mips met tien processoren. De aanstaande G6-systemen (zesde generatie) verhogen dit met zo'n 40 procent. De eerste Trinium-mainframes, die Hitachi dit jaar nog uitbrengt, zullen maximaal twaalf processoren bevatten. In het eerste kwartaal van 2000 volgen Skyline II-computers met zestien chips. Hitachi wijst ook op de mogelijke besparingen voor softwarelicenties wanneer meerdere machines vervangen worden door één krachtig systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable