AMD lanceert K6-3 versus Pentium III

Processorproducent Advanced Micro Devices (AMD) introduceert vandaag zijn nieuwste chip, de K6-3. Hiermee wil de firma de strijd tegen Intel naar een hoger niveau trekken, naar de markt voor hoger geprijsde, krachtige PC's.

Tot op heden wint AMD langzaam terrein op concurrent Intel in de markt voor goedkopere, slanke computers. Deze prijzenoorlog heeft beide partijen echter wel schade berokkend. AMD meldde bijvoorbeeld twee weken geleden al dat het een verlies zou boeken voor het eerste kwartaal van 1999. Dit is ondermeer te wijten aan de recente prijsverlagingen van Intels slanke Celeron-chip.
AMD wil het met zijn K6-3 opnemen tegen Intels aanstaande processor, de Pentium III. In de markt voor zwaardere - en daardoor duurdere - PC's zijn namelijk grotere marges te behalen. Intel beweert echter dat het met zijn Pentium III ook in de markt voor minder dure PC's aanwezig zal zijn. President Craig Barrett zegt toe dat deze nieuwe processor ook zal opduiken in systemen onder de tweeduizend dollar.
Ondertussen ligt de Pentium-fabrikant onder vuur wat betreft de voordelen van zijn nieuwste chip. Barrett gaf op een persconferentie zelfs toe dat de meeste PC-gebruikers de Pentium III niet echt nodig hebben. "Niet als je gewone, op tekst-gebaseerde zakelijke applicaties gebruikt. Hoe snel kun je nou eenmaal tikken? Maar onze nieuwe chip zorgt voor een rijkere Internet-ervaring. En het World Wide Web is nu de 'killer-applicatie', dat is waar de toekomst van het zakenleven ligt", betoogde de directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable