FTC en Intel onthullen getuigenlijsten

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en Intel hebben vrijdag hun getuigenlijsten ingediend voor de antitrustzaak tegen de chipproducent. Deze rechtszaak gaat op 9 maart van start. In totaal zullen vierentwintig getuigen de revue passeren.

Op de getuigenlijst van de FTC staan ondermeer James Meadlock en Wade Patterson van computerfabrikant Intergraph, ex-Compaq-directeur Richard Hugh Barnes en ex-Intel-manager Gordon Campbell. Daarnaast heeft de handelscommissie ex-Digital-voorzitter Robert Palmer, patentjurist Donald Quigg en AMD-directeur Atiq Raza in de coulissen klaarstaan.
Intel roept mede-oprichter Andrew Grove op, naast andere directieleden en werknemers, onder wie Craig Barrett, Chuck Malloy, Sharon Alt en Pat Gelsinger. Verder heeft de processorfabrikant als experts professor Carl Shapiro van de universiteit van Californië - voorheen hoofdeconoom bij het Amerikaanse ministerie van Justitie - en computerwetenschapper Alan Jay Smith van de Berkeley-universiteit.
Opvallend genoeg wil Intel ook topmensen van zijn concurrenten AMD en Cyrix opvoeren als getuigen die moeten aantonen dat de chipfabrikant geen monopolie heeft in de markt voor computerchips. Het aangeklaagde bedrijf geeft wel toe dat het cruciale informatie heeft onthouden aan computerfabrikanten als Intergraph en Compaq. Dit zou volgens Intel echter geen wetsovertreding inhouden, maar gewone zakenpraktijken betreffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.