Ordina ziet winst en omzet flink stijgen

Ict-dienstverlener Ordina heeft de omzet het afgelopen jaar met ruim een kwart zien groeien tot 665,4 miljoen euro. De winst steeg nog iets harder, met dertig procent, tot 62,1 miljoen euro.

De omzet van ict-dienstverlener Ordina is het afgelopen jaar met 27 procent gestegen tot 665,4 miljoen euro. De winst (ebita, de winst voor belastingen, rente en amortisatie) steeg met dertig procent tot 62,1 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg veertien procent.

De operationele marge op de bedrijfsactiviteiten Consulting, ICT en Application Outsourcing steeg met 9,3 procent in 2006 naar 10,6 procent in 2007. Het verlies op de business process oursourcing-activiteiten bedraagt ruim 4,6 miljoen euro. Deze divisie zag de omzet wel met 83 procent groeien.

Kredietcrisis

Ordina merkt op dit moment weinig van de kredietcrisis, zo stelt het bedrijf. Tot nu toe is de investeringsbereidheid bij bedrijven goed. Als zo blijft, denkt de onderneming in het lopende jaar een omzetgroei te realiseren van tenminste tien procent, bij een lichte verbetering van de operationele marge.

Ordina blijft kijken naar acquisitiemogelijkheden in Nederland en België om de groei te versnellen. Het bedrijfsonderdeel Technical Automation zet Ordina in de etalage.

Bij Ordina werken in totaal 5.700 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf is opgericht in 1973 en is genoteerd aan de beurs in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-04T11:40:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.