Sun sluit deal met AOL over Netscape

Sun Microsystems gaat America Online (AOL) ruim 1,28 miljard dollar betalen om de komende drie jaar Netscape-software te kunnen verkopen bij zijn Internet-computers.

Al in november vorig jaar ging Sun akkoord AOL te helpen met de verkoop van Netscape-software. Toen kocht de Internet-aanbieder het softwarebedrijf Netscape, maker van de gelijknamige browsersoftware, voor 4,3 miljard dollar. America Online stemde er op zijn beurt mee in voor een periode van vier jaar computers van Sun te kopen voor in totaal vijfhonderd miljoen dollar.
Deze week heeft Sun officieel AOL de komende drie jaar een omzet uit de verkoop van Netscape-producten gegarandeerd van 975 miljoen dollar. Daarnaast betaalt het per jaar tien miljoen dollar aan marketinggeld en 278,5 miljoen aan licenties.
America Online heeft zich in de overeenkomst verplicht ieder kwartaal vijf miljoen dollar te betalen aan licenties op Sun-producten en een miljoen dollar per maand voor technische ondersteuning. Door de samenwerking bestrijken Sun en AOL een groot Internet-terrein, van de kleine gebruiker tot de professionelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.