Intentia herschrijft erp-pakket in Java

Softwareleverancier Intentia uit Zweden heeft zijn erp-applicatie Movex volledig herschreven in de platformonafhankelijke programmeertaal Java. Volgende maand komt de software op de markt.

Voorheen was Movex, als RPG-applicatie, slechts beschikbaar op het AS/400-platform van IBM. "Java is volgens onze testen op de AS/400 net zo snel als RPG", stelt Ed Koepfler, topman van Intentia. Movex is met 20 miljoen regels code één van de grootste Java-toepassingen.
Het besturingssysteem van de AS/400, OS/400, bevat een geïntegreerde JVM (Java Virtual Machine). Daardoor kunnen volgens Intentia Java-applicaties net zo efficiënt en snel op de IBM-machine draaien als software geschreven in de inmiddels eerbiedwaardige RPG-software.
Naast de server-applicatie van Movex in Java, brengt Intentia ookMovex Explorer Webtop op de markt, een gebruikersinterface die toegang biedt tot alle Movex-functionaliteit via een combinatie van Java en Dynamic HTML. Intentia heeft naar eigen zeggen het herschrijven van Movex voor 90 procent geautomatiseerd kunnen uitvoeren. Samen met de overige 10 procent 'handmatige software-ontwikkeling' duurde de operatie anderhalf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.