Microsoft ontkent Java-alternatief

De object-georiënteerde programmeertechnologie (codenaam Cool) is geen alternatief voor Sun Microsystems' Java. Dit zegt productmanager developmenttools Jos Stassen van Microsoft Nederland.

"Het is zelfs geen product of een plan voor een product. Cool is een verkenning door onze ontwikkelaars die intern discussiëren over toekomstige softwaretools. Het valt onder een overlegplatform, en daarvan zijn er veel binnen Microsoft." Stassen ontkent met klem dat de softwareleverancier onder de naam Cool een eigen object-programmeertaal ontwikkelt voor Internet en netwerken. "Er is geen Cool-code en niemand werkt daar nu aan. Bovendien is er absoluut geen relatie met Java en Visual J++."
"Het idee van Cool kwam in oktober vorig jaar wat concreter naar buiten toen wij in de Verenigde Staten een demonstratie gaven van een set attributen voor Visual Studio. Die uitbreidingen voor onze ontwikkelsoftware zijn gebaseerd op Com+ dat in Windows 2000 is verwerkt. Een Com+-object is ook wel te maken door iets in programmeertaal C te krassen, maar dat moet makkelijker kunnen." Ondanks deze beweringen houden de berichten aan dat Cool toch een programmeertaal zou zijn die veel Java-achtige eigenschappen moet krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.