Fabrikanten steunen Firewire van Apple

De Firewire communicatiestandaard van Apple heeft de steun verkregen van Philips Electronics, Compaq Computer, Matsushita Electric Industrial, Sony en Toshiba. Deze leveranciers van consumentenapparatuur en PC's gaan samenwerken om Firewire, officieel bekend als IEEE-1394, te gebruiken voor het verbinden van hun producten.

Dit snelle communicatieprotocol van Apple moet dan bijvoorbeeld videorecorders, digitale camera's en computers met elkaar verbinden. De groep die Firewire steunt zal ook een patentenpool opzetten om deze technologie industriebreed te implementeren. Hierbij hebben de bedrijven toegang tot elkaars gepatenteerde technologieën met betrekking tot Firewire.
"IEEE-1394 staat op het punt de meest gebruikte standaard te worden voor het verbinden van consumentenelektronica en computerapparatuur", zegt een opgetogen Steve Jobs, interim-president van Apple. Firewire is in 1995 al verheven tot industriestandaard door het Amerikaanse Institute of Electrical and Electronics Engineers (Ieee). Deze communicatietechnologie vervoert dataverkeer met snelheden tot 400 megabit per seconde en wordt vooral gebruikt voor digitale video.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.