Opnieuw vertraging bij Notes 5

De langverwachte en reeds aangekondigde vijfde versie van de Notes/Domino-groupware van IBM-dochter Lotus is weer eens uitgesteld. De leverancier bevestigt dat de software nu pas in maart op de markt verschijnt.

Lotus-president Jeff Papows meldde op de Lotussphere-gebruikersconferentie in januari nog dat Notes/Domino 5.0 tegen het einde van februari zou uitkomen. Maar woordvoerder Paul Davis stelt nu dat het bedrijf nog wat fouten moet gladstrijken voordat het de markt op kan. "Wij verwachten dat de ontwikkelingscyclus deze week wordt afgerond, zodat de software vier tot vijf weken later de deur uit gaat", zegt Davis.
Oorspronkelijk had Notes/Domino 5 al een jaar geleden uit moeten komen, maar Lotus bleef worstelen met tegenslag, problemen en groeiende verlanglijsten van klanten. Inmiddels is het bedrijf in de Verenigde Staten al wel begonnen aan een grootschalige reclamecampagne die televisie, kranten en 'billboards' omvat. Analisten zeggen dat Lotus deze nieuwste versie van zijn software - samen met een duidelijke strategie - hard nodig heeft om zijn plaats in de woelige groupwaremarkt te behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.