Rechter zou Microsoft kunnen opdelen

De beslissing van Microsoft om de browser te bundelen met Windows kwam niet voort uit het idee om de concurrentie te schaden. Dit zei getuige Brad Chase gisteren tijdens de rechtszaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangespannen tegen Microsoft.

Volgens de vice-president van de software-fabrikant zijn alternatieve browsers, zoals die van Netscape, makkelijk te verkrijgen. Dat het marktaandeel van Internet Explorer groeit komt simpelweg door de superioriteit van het product, aldus Chase.
Jurist David Boies van het ministerie toonde een Microsoft-document waaruit bleek dat de groeiende populariteit van Internet Explorer wel degelijk te maken heeft met de bundeling. Veel mensen kiezen namelijk voor deze browser, omdat het toch al in Windows zit.
De getuigenis van Chase wordt overschaduwd door de geruchten over hoorzittingen van Justitie over mogelijke maatregelen tegen Microsoft. Kringen rond de rechtszaak gaan ervan uit dat de overheid de rechtszaak wint. De rechter kan vervolgens besluiten om de software-fabrikant op te splitsen in zelfstandige 'Baby Bills', of aparte takken voor applicaties en besturingssystemen. Het is ook goed mogelijk dat Microsoft de broncode van Windows moet prijsgeven, zodat bedrijven zelf een besturingssysteem kunnen produceren. Microsoft reageerde geprikkeld op deze berichten en meldde dat de rechtszaak nog niet voorbij is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable