Microsoft wil af van aanklacht Caldera

Terwijl het Amerikaanse ministerie van Justitie en Sun Microsystems Microsoft nog steeds op de huid zitten, probeert Microsoft om het nietige Caldera 'af te schudden'.

Microsoft heeft daartoe aan het federale Hof in Salt Lake City gevraagd om de aanklachten betreffende anti-mededinging van Caldera tegen Microsoft niet ontvankelijk te verklaren.
Meer specifiek stelt Microsoft dat een feitelijke basis voor de claims van Caldera ontbreekt. Microsoft heeft een dagvaarding met negen punten ingediend om een voorlopig tussentijds vonnis te krijgen in deze zaak. De bodemprocedure start begin juni. Microsoft stelt verder dat Caldera claims uit de kast heeft gehaald die reeds eerder door de rechter zijn afgewezen, vanwege het ontbreken van goede gronden.
Microsoft wil in de procedure weerleggen dat - zoals Caldera stelt - Windows 95 een illegale afgeleide versie van MS-DOS was en dat Microsoft Windows 3.1 opzettelijk zo heeft ontworpen, dat het niet compatible was met Novell's (thans Caldera's) DR-DOS besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.