Boycot-oproep tegen Pentium III-chips

In de Verenigde Staten hebben pressiegroepen bij de overheid aangedrongen op een boycot van de nieuwe Pentium III-processor. Deze nieuwe chip van Intel, die over enige dagen wordt gepresenteerd, zou het zeer eenvoudig maken privacy-gevoelige informatie over Internet-gebruikers te achterhalen.

De initiatiefnemers achter de boycot, Junkbusters in Green Brook en Electronic Privacy Information Centre in Washington, proberen hun doel te bereiken door consumentenorganisaties en voorvechters van de privacybescherming te mobiliseren de Federal Trade Commission (FTC) in te schakelen.
De nieuwe Pentium III-chip zal in staat zijn om een unieke serie nummers door te geven vanaf de computer naar het Internet. Dit instrument kan gebruikt worden om de identiteit van bezoekers van een Web-pagina verifiëren.
Intel wil wereldwijd driehonderd miljoen dollar aan reclame- en promotiebudget voor de nieuwe chip uittrekken. In een eerste reactie stelde een woordvoerder van de FTC dat het onwaarschijnlijk is dat zijn organisatie op zal treden tegen Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable