Pentagon herschikt websites

De voorzitter van de Amerikaanse Chefs van Staven keek onlangs verbaasd op toen hem door enige Pentagon 'cyber-warriors' werd getoond hoe terroristen-in-spe op hun laptops het huisadres van zijn zoon vonden.

Generaal Henry Shelton kreeg vervolgens een demonstratie hoe een geschoolde vijandelijke computerdeskundige openbaar toegankelijke biografieën kan combineren met contractor's informatie op militaire websites en aldus door middel van een paar gerichte telefoontjes de exacte gegevens over zeer geheime nucleaire oefeningen kunnen verkrijgen.
Naar aanleiding hiervan is er intussen een order tot grote schoonmaak van militaire websites uitgegaan. Dit is overigens een enorme klus, omdat zelfs het Pentagon zelf bij benadering niet weet hoeveel militaire websites er zijn. Critici stellen op hun beurt dat het Pentagon thans te ver gaat met het beperken van via Internet gedistribueerde informatie.
Zo probeert de Vereniging van Amerikaanse Wetenschappers alsnog gewiste informatie naar boven te krijgen door een beroep op de Freedom of Information Act (de Wet op Vrijheid van Informatie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.