Getronics wil samen met WM-data

Getronics wil samengaan met de Zweedse IT-dienstverlener WM-data. Dat moet later dit jaar gebeuren, na overnames van middelgrote bedrijven in Frankrijk en Italië.

WM-data behoort tot de grootste IT-ondernemingen van Noord-Europa. De omzet bedroeg in 1997 bijna acht miljard Zweedse kroon (ruim 1,8 miljard gulden). Er zijn meer dan zesduizend mensen in dienst.
Beide ondernemingen behoren tot de zes aandeelhouders in International Computer Group. ICG levert gedistribueerde IT-systemen en diensten aan internationale concerns. WM-data is, net als Getronics, een strak geleide onderneming. De twee belangrijkste aandeelhouders, Wilkne en Mellstr�m, hebben WM-data in 1969 opgericht.
Steeds meer grote klanten willen hun IT-zaken uitbesteden aan een dienstverlener die overal in Europa actief is. Behalve Cap Gemini kunnen vrijwel alleen Amerikaanse IT-dienstverleners op zo'n breed vlak opereren. Veel middelgrote dienstverleners uit Europa moeten daarom versneld internationaliseren. Doorgaans laten ze zich liever niet door Amerikaanse concurrenten overnemen. Getronics denkt voor deze groep bedrijven een aantrekkelijke partner te zijn. Behalve WM-data behoren ook Atos, GF Informatique, Logica, Mercantil Data en Tieto tot de voor Getronics interessante ondernemingen. Het Nederlandse bedrijf voert sinds kort een agressiever groeibeleid.
De Getronics Groep is behalve in Nederland al actief in Scandinavië, België, Spanje en Portugal. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wordt een organisatie opgebouwd. In Spanje staat Getronics in de top-3, mede na de overname van Grupo CP (advies en software-ontwikkeling voor grote eindgebruikers). De Scandinavische bedrijfseenheid Ark, waarin Getronics een belang van 77 procent heeft, loopt prima.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.