Roccade Megaplex werkt met Verisign

Roccade Megaplex gaat ttp-diensten (trusted third party) leveren. Daartoe heeft het een overeenkomst gesloten met Verisign. Een ttp treedt op als onafhankelijk leverancier van diensten en hulpmiddelen, zoals digitale identiteitsbewijzen, om netwerktransacties een zeker niveau van betrouwbaarheid te geven.

Roccade Megaplex wordt voor de Benelux erkend leverancier van Verisign.
Verisign is wereldwijd marktleider als leverancier van software en diensten rond digitale identiteitsbewijzen. Dergelijke bewijzen moeten leiden tot veilige en betrouwbare communicatie via Internet of eigen netwerken. Zo'n honderd duizend bedrijven en circa acht miljoen personen maken van de service gebruik binnen het Verisign Trust Network. Nu Megaplex een contract heeft gesloten, claimt het de eerste Nederlandse leverancier te zijn van 'digitale identiteitsbewijzen die internationaal erkend en geaccepteerd worden'. In Apeldoorn moet een volledige faciliteit komen voor productie en uitgifte van zulke certificaten. Buiten de Benelux hebben ook afnemers in de VS, Japan, Zuid-Afrika, Engeland en Frankrijk aansluiting tot het Verisign-netwerk.
Megaplex heeft de ambitie om ttp-diensten te verlenen voor communicatie en transacties met de overheid, en zo 'overheids-ttp' te worden. Ook de financiële-dienstensector en de zakelijke markt ziet de firma als haar werkterrein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.