Resultaten SCI vallen tegen

Elektronicaproducent SCI Systems kampt met een teruglopend rendement van zijn activiteiten. Het Amerikaanse bedrijf boekte in het tweede kwartaal van zijn boekjaar een netto winst van 32,4 miljoen dollar, tegen 37,6 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar geleden. De resultaten zijn voor het bedrijf aanleiding voor een reorganisatieronde.

De winst in het eerste halfjaar van het fiscale jaar 1999 - dat al in 1998 begon - komt uit op 62,4 miljoen dollar, 11,5 miljoen minder dan in het voorgaande jaar. De kwartaalomzet daalde van 1,79 miljard naar 1,74 miljard dollar, en de omzet over zes maanden van 3,53 miljard naar 3,31 miljard dollar.
SCI wijt de tegenvallende gang van zaken aan 'wijzigingen in het marktaandeel van klanten'. Waarschijnlijk is dat één van die klanten van SCI, dat in opdracht van andere bedrijven vooral PC's produceert, te kampen heeft met een forse teruggang in zijn afzet.
SCI wist in het afgelopen kwartaal ook nieuwe opdrachten in huis te halen; Silicon Graphics, Verifone en Symbol Technologies laten - een deel van - hun productie voortaan aan SCI over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable