Seagate doet het beter dan verwacht

Seagate Technology, een van 's werelds grootste producenten van harde schijven, presteert ruimschoots boven verwachting. De Californische onderneming zegt over het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar per aandeel een winst te kunnen uitkeren van zeven dollarcent.

Dat is veertien cent meer dan de zeven dollarcentverlies die de Wall Street-analisten hadden voorspeld.
Volgens Seagate zijn de fraaie cijfers het gevolg van twee positieve ontwikkelingen. De verkoop steeg tot recordhoogte: 9,7 miljoen diskdrives in het eerste kwartaal, anderhalf miljoen meer dan het kwartaal ervoor. Daarnaast is een productiviteitswinst geboekt door de eerste resultaten van de onlangs ingezette reorganisatie, waarbij in totaal achtduizend arbeidsplaatsen worden geschrapt (Seagate schrapt achtduizend arbeidsplaatsen). Volgens voorzitter en ceo (chief executive officer) Stephen Luczow heeft Seagate op alle productielijnen 25 procent meer diskdrives gefabriceerd, met 27 procent minder werknemers.
Over de afgelopen twaalf maanden bekeken daalde de bruto winstmarge van 20,7 naar 16,5 procent. Eén van de belangrijkste oorzaken is de agressieve prijzenoorlog die momenteel plaatsvindt op de opslagmedia-markt. Dat treft Seagate als marktleider het hardst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.