Weggeven oude computer fiscaal voordelig

Vandaag behandelt de Tweede Kamer het voorstel van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend van Financiën over fiscale aftrekbaarheid van weggegeven gebruikte computers.

Zalm vindt dat het weggeven van een gebruikte computer aan scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke instellingen onder de categorie giften valt. En volgens het belastingstelsel zijn die aftrekbaar. Bedrijven kunnen een bedrag in mindering brengen op hun vennootschapsbelasting en burgers op hun inkomstenbelasting.
Het bedrijfsleven reageert positief op het voorstel, temeer daar er dit jaar in het kader van de millennium-problematiek veel nieuwe systemen worden aangeschaft en dus veel oude machines beschikbaar komen. Voor de burger geldt deze maatregel als een stimulans om vaker een nieuwe computer te kopen.
Bedrijven en burgers die hun oude computers willen weggeven, kunnen zich melden bij de Stichting Computer Bemiddeling Onderwijs in Den Haag. Deze bepaalt de waarde van de aangeboden systemen, zodat de aanbieder wellicht in de directe toekomst een 'officieel' bedrag op de belastingaangifte bij de vraag over giften en schenkingen kan invullen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.