Koop op afstand beter beschermd

De Nederlandse consument krijgt een betere bescherming bij de aanschaf van goederen of diensten via Internet. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat een bedenktijd van minimaal zeven dagen voorschrijft bij dit soort transacties. Binnen die periode is het mogelijk de koopovereenkomst ongedaan te maken.

Dit wetsontwerp van minister Korthals (Justitie) beschermt het publiek ook tegen de sterk opkomende fraude met creditcards bij Internet. De consument is niet verplicht tot betaling van de bedragen die hem door dat frauduleuze gebruik in rekening worden gebracht. Een uitzondering daarop zijn die gevallen waarin de consument blaam treft, bijvoorbeeld doordat hij verlies of diefstal van de betaalkaart niet direct meldt.
Het kabinet vindt dat de consument ook beter moet worden ingelicht. Bij het kopen op afstand loopt men het risico minder informatie te krijgen over de aankoop. Het wetsvoorstel 'Koop op afstand' geldt behalve voor Internet ook voor transacties via de telefoon, fax en post.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.