IS wil Nederland aan de e-mail

De Internet Society (IS) wil dat elke Nederlander een gratis e-mailadres krijgt. Hiervoor heeft de Internet-belangenvereniging een plan opgezet dat ondermeer steunt op overheidssubsidies voor bibliotheken, supermarkten en boekhandels die e-mailfaciliteiten bieden.

"Een grote groep mensen dreigt buitengesloten te worden van Internet", meent IS-directeur Jan Prins. Ongeveer 20 procent van de bevolking hebben toegang tot Internet. Uit onderzoek blijkt dat zij ongeveer evenveel tijd besteden aan elektronische post als aan surfen op het web.
80 Procent van onze landgenoten is dus niet aangesloten op Internet. Wij willen die mensen een e-mail-adres aanbieden", aldus Prins. Minister Boxtel, die verantwoordelijk is voor het 'Grote steden- en integratiebeleid', heeft al vijftig miljoen gulden uitgetrokken voor meer e-mailvoorziening in openbare bibliotheken.
De IS vindt dat initiatief veel te beperkt. De organisatie wil ook 'e-mailzuilen' in supermarkten, cafés, boekhandels en andere openbaar toegankelijke ruimtes. In Amsterdam zijn enkele publieke plekken al voorzien van dergelijke faciliteiten. "E-mail wordt het vierde massamedium, naast telefoon, tv en radio. Het moet dus voor iedereen toegankelijk zijn", redeneert Prins.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable