IT-tak Buhrmann scoort goed

Het heeft er alle schijn van dat Buhrmann het in de toekomst moet hebben van de divisies Office Products en Graphics & Information Systems. Deze twee zorgen namelijk voor een groei van zowel omzet als winst. De papiertak laat het daarentegen afweten en moet genoegen nemen met een daling in de omzet.

De omzet van Office Products nam in het vierde kwartaal met 11 procent toe tot 947 miljoen gulden. Graphics & Information Systems zag in dit kwartaal ten opzichte van de overeenkomstige periode in 1997 de omzet van 1,2 miljard afnemen tot 1,1 miljard gulden, maar het bedrijfsresultaat van deze divisie nam wel toe tot 65 miljoen gulden (was 52 miljoen).
De jaaromzet van Buhrmann kwam uit op 12,99 miljard gulden. Daarvan bleef 1,16 miljard aan netto winst over. De financiële cijfers werden positief beïnvloed door het afstoten van enkele buitenlandse divisies en het stoppen van een aantal papier- en verpakkingsactiviteiten. Dit heeft ook gevolgen gehad voor de personele bezetting. Deze daalde tot 14.640 werknemers. Een jaar daarvoor stonden nog 23.111 mensen op de loonlijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable