Verlies AMD is minder dan verwacht

AMD heeft in het nu afgesloten derde kwartaal 'slechts' 105,5 miljoen dollar verloren. Analisten hadden een verlies van wel 173 miljoen dollar verwacht.

De resultaten van AMD komen omgerekend neer op een verlies van 72 dollarcent per aandeel, terwijl de consensus onder financiële experts 97 dollarcent was. Deze 'meevaller' dankt de chipfabrikant aan de goede verkoop van zijn nieuwe, krachtige Athlon-processor en de flash-geheugenchips.
De fabrikant zegt de verliezen vooral te hebben beperkt door de sterk gegroeide afzet van zijn flash-geheugenchips. Vergeleken met de vorige periode is de verkoop van die producten met 28 procent gestegen. Daarmee overvleugelde de vraag zelfs de productiecapaciteit van het bedrijf.
In het nu afgelopen derde kwartaal lag AMD's omzet op 662 miljoen dollar, ongeveer 3 procent lager dan de 686 miljoen dollar van dezelfde periode vorig jaar. Toen boekte het bedrijf echter een winst van één miljoen dollar.
De worstelende chipproducent heeft dan ook bekend gemaakt in eigen vlees te gaan snijden. AMD wil zijn Communications-divisie van de hand doen en is nu op zoek naar een koper.
"Dit is duidelijk een bedrijf dat grote problemen heeft. De geldstroom is negatief en het punt is nu gekomen dat er stukken verkocht worden om de resterende stukken te subsidiëren", zegt analist Drew Peck van financiële instelling SG Cowen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.